Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης

 23ο

Το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου, πίσω από το Διοικητήριο, σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, αν και όχι ιδιαίτερα όμορφη. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα δύο γυμνάσια που κατά κύριο λόγο το τροφοδοτούν. Έτσι, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και προχωρούν στις τάξεις, έχουν την αίσθηση της συνέχειας, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, αλλά και με το σχολείο.

Ενδεικτικές είναι οι απαντήσεις των μαθητών και των μαθητριών της Β΄ Λυκείου σε ένα ερωτηματολόγιο που τους έδωσα, ως καινούργια φιλόλογος στο σχολείο, προκειμένου να γνωριστούμε.
Στην ερώτηση: "τι μου αρέσει στο σχολείο;" ήταν πολλοί που απάντησαν: "ότι έχω πολλούς φίλους από το δημοτικό", ενώ  το σύνολο των παιδιών απάντησε: "το κλίμα". Αρκετοί, ανάμεσα στους λόγους που τους αρέσει το σχολείο, συμπεριέλαβαν  το επίπεδο του μαθήματος, τους καθηγητές τους, τον διευθυντή (Βασίλη Κεσίσογλου) και, σε κυρίαρχη θέση, το κυλικείο. Η αλήθεια είναι ότι το κυλικείο μας είναι ξεχωριστό, καθώς ο κ. Βασίλης και η κ. Φιλιώ που το κρατούν είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, γεμάτοι αγάπη για το σχολείο και τα παιδιά.
Στο ερώτημα: "τι δεν μου αρέσει στο σχολείο" οι απαντήσεις αφορούσαν την έλλειψη καθαριότητας, το απαιτητικό πρόγραμμα, το πρωινό ξύπνημα. Δεν υπήρχε καμία αναφορά σε προβλήματα σχέσεων ή συμπεριφοράς.  

Στο 23ο ΓΕΛ η πολυπολιτισμικότητα, η αλληλεγγύη, η ανοχή και η αρμονική συνύπαρξη βιώνονται καθημερινά στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου